Wat gebeurt er in de trimsalon?

Wanneer u voor het eerst bij Trimsalon Simone komt, zullen we eerst kennismaken met zowel u als het dier. Er wordt een klantenkaart met de belangrijkste gegevens gemaakt, terwijl de hond alvast mag rondsnuffelen in de trimsalon. Wanneer u uw hond voor een trimbeurt naar de trimsalon brengt, moet u hem, afhankelijk van de behandeling, voor enkele uren bij mij laten. Dit kan, zeker bij de eerste keer, voor u vervelend zijn om te doen. Het is toch uw geliefde viervoeter. Het is dan ook fijner voor het dier om het afscheid zo kort mogelijk te maken. Hoe langer u hem blijft knuffelen, hoe onzekerder uw dier wordt. Geloof mij, uw dier is bij mij echt in goede handen!

Zodra u de deur uit bent, zet ik de hond op de trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. Zelfs de honden die thuis op de vlucht slaan wanneer ze het baasje aan zien komen met een borstel, gedragen zich vaak voortreffelijk in de trimsalon. Een vreemde situatie en omgeving doen dan wonderen en hier geldt toch weer…”vreemde ogen dwingen”. Op de trimtafel zal ik uw hond, afhankelijk van de vachtsoort, in model trimmen. Voor de meeste honden is de trimbeurt inclusief wasbeurt. Uw hond wordt dan in een speciaal bad gewassen en vervolgens behandeld met een waterblazer, waarna het dier geheel droog geföhnd wordt. Na het wassen kan het dier verder afgewerkt worden en in model gebracht worden.

Zodra uw dier klaar is, bel ik u weer op, zodat u zo snel mogelijk uw dier weer op kunt komen halen. Uw dier zit hierdoor niet onnodig lang bij mij in de trimsalon. Ik werk 1:1 zodat ik al mijn aandacht aan uw hond kan geven. Na het trimmen kan het zo zijn dat uw dier zich een beetje vreemd gedraagt; zoals springen, met de kop schudden en zijn eigen lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw dier moet ook even wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en het “gevoel”.

Pas bij het ophalen dient u af te rekenen. U kunt bij mij alleen contant betalen of ik u een betaalverzoek sturen. Indien u nog vragen heeft dan hoor ik het graag.