Wasbeurt

Verhaart uw hond enorm? of heeft hij lekker liggen rollen in rotte vis? Is uw hond net in die ene vieze sloot gesprongen? Dan is een wasbeurt iets voor uw hond.

Een trimsalon kan u bij welke vorm van vachtverzorging helpen. Zo kunnen bijvoorbeeld kortharige honden, als Labradors en Jack Russells, flink verharen of een vieze lucht bij zich dragen. Een goede was-, waterblazer- en borstelbeurt kunnen u en uw hond daarbij zeer goed helpen. Indien men gebruik maakt van een goede hondenshampoo kan uw hond gerust meerdere keren per jaar gewassen worden. Het kan zelfs zo zijn, dat uw hond op advies van de dierenarts meerdere keren per maand gewassen moet worden met een medicinale shampoo.

In de salon kan uw hond op professionele wijze gewassen worden. Vervolgens wordt de hond behandeld met de zeer krachtig blazende waterblazer. Hiermee wordt zoveel mogelijk water en loszittend haar uit de vacht geblazen. Daarna wordt de hond geheel droog geföhnd en grondig geborsteld, totdat er niet tot nauwelijks nog haar uitkomt. Hierdoor is uw hond sneller door zijn ruiperiode heen. Daarnaast ruikt de hond weer lekker fris en bespaart het u een hoop poetswerk in de badkamer.

In de trimsalon kan uw hond rustig geborsteld worden op een elektrisch in hoogte verstelbare trimtafel en gewassen worden in een eveneens in hoogte verstelbaar bad. Tevens staan de honden een aan riem vast op tafel en in bad, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat uw hond van de tafel af of uit het bad valt. Desgewenst ka ik de hond nog ondersteunen met een buikband. 

Uiteraard is de trimsalon voorzien van airconditioning, waardoor uw hond tijdens het föhnen ook in de warme maanden het hoofd koel kan houden. De kosten voor deze wasbeurt zijn afhankelijk van de grootte van de hond en de vachtsoort. De wasbeurt gebeurt volgens afspraak. Informeer vrijblijvend naar de kosten voor het wassen van uw hond of kijk in de prijslijst of uw ras erbij staat.