Veelgestelde vragen

Waarom heeft de trimsalon zoveel gegevens nodig van u en uw dier?

In geval van nood heb ik gegevens nodig van u en uw dier. Mocht er iets gebeuren (dieren kunnen een aandoening hebben, zoals hartproblemen, epilepsie etc.) dan kan ik bij uw eigen of de dichtstbijzijnde dienstdoende dierenarts om advies of hulp vragen. Ook bij ongelukjes (dieren blijven dieren en kunnen onverwachte bewegingen maken…) is het noodzakelijk om deze gegevens te hebben om meteen actie te kunnen ondernemen.

Op welke leeftijd kan een puppy voor het eerst getrimd worden?

Het beste is als de pup ongeveer 3 maanden oud is. Wacht er niet te lang mee, omdat dit ook bij de socialisatie van een pup hoort. De meeste mensen wachten te lang voor een eerste trimbeurt, met als gevolg dat de pup klitten heeft en geen eerste leuke ervaring krijgt met het trimmen.

Kan een hond naar de trimsalon als het koud weer is?

Natuurlijk kan een hond ook getrimd worden als het koud weer is. De meeste mensen wachten dan om hun hond te brengen, maar als het koud weer is en de hond is getrimd is het natuurlijk niet de bedoeling dat de mensen met het uitlaten van de hond dan een half uur staan te kletsen terwijl de hond dan stilstaat, zolang de hond in beweging blijft, is er niets aan de hand. Daarnaast betekent trimmen niet alleen “het kortknippen van een hond”. U kunt de hond ook brengen voor een borstel-, kam-, ontklit-, was-, föhn- en/of tussenbeurt.

Doet het plukken van een hond pijn?

Als de vacht plukrijp is, heeft de hond er absoluut geen pijn van. De meeste honden vinden het plukken zelfs prettig, omdat de rijpe vacht ook meestal jeuk met zich mee brengt. Ik pluk de hond dan ook alleen als de hond plukrijp is.

Wordt mijn hond vastgezet op de trimtafel?

Ja meestal wordt de hond vastgezet op tafel. Dit is voor de veiligheid van uw hond, zodat hij er niet van af kan springen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast geeft het de hond tijdens de trimbeurt een hoop rust, omdat hij niet steeds in de ideale houding “gezet” hoeft te worden.

Kan ook met een kortharige hond terecht in de trimsalon?

Ja zelfs de kortharige honden kunnen flink in de rui gaan. De trimsalon kan u helpen de ruiperiode te versnellen, zodat u niet onnodig lang veel haren in huis blijft vinden.

Kun je ook terecht voor alleen een wasbeurt?

Ja, ook voor alleen maar wassen kan uw hond bij mij terecht en vooral als het grotere honden zijn, wordt dit voor veel mensen een probleem om dit in de eigen badkamer te doen.

Komen er alleen lieve rustige dieren in de salon?

Nee, ook ik krijg net als u weleens te maken met dieren die niet blij zijn met een borstel- of ontklitbeurt. Met een hoop rust en geduld kan ik een hoop bereiken, maar soms is een boze stem of zelfs een muilkorf nodig om mijn werk te kunnen doen. Ik streef ernaar dat elk dier, zelfs het agressiefste, ongeduldigste, luidruchtigste en/of drukste dier, de nodige vachtverzorging kan krijgen.

Wordt de trimster nooit eens gebeten?

Ook ik heb weleens te maken met dieren die willen bijten. Helaas moet ik ook vervelende dingen doen, zoals ontklitten. Sommige dieren hebben een trauma ontwikkeld voor bijvoorbeeld nagels knippen. Met een hoop rust en geduld kan ik toch een hoop voor elkaar krijgen en het dier op zijn gemak stellen. Maar soms is dat niet voldoende en moet ik toch een muilkorfje om doen om te voorkomen dat het dier mij kan bijten. Gelukkig dreigen de meeste dieren eerst een hoop voordat er gebeten wordt. Met deze kennis en ervaring kan ik als trimster toch een hoop bijtincidenten voorkomen. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan óók ik gebeten worden.